Selectează o Pagină

întreținere terenuri sportive naturale

performanță și durabilitate

condiții optime

După construcție, un lucru esențial pentru păstrarea calității și conservarea suprafeței gazonate se realizează printr-o întreținere corespunzătoare .

Beneficiem de cele mai performante utilaje și de un know-how susținut pentru a va garanta păstrarea terenului în cele mai bune condiții de utilizare.

Gazonul natural necesită o întreținere atentă, acesta având un număr ridicat de cerințe. Totodată, fiind un organism viu, este predispus la apariția bolilor, în lipsa intervențiilor potrivite întreaga suprafață riscând a fi compromisă.

Stadioanele Închise

Există anumite diferențe între întreținerea unui teren în aer liber și a unuia ce se află în interiorul unui stadion. Acesta din urmă este privat de un climat natural, specific, ceea ce înseamnă că va avea nevoie de o mentenanţă aparte, astfel încât factorii de vegetație să nu ducă la deteriorarea gazonului. Mai mult decât atât, există și alți factori ce conduc la personalizarea întreținerii unui teren sportiv, precum:
  • PH solului
  • nivelul de umiditate
  • clima
  • cantitatea de lumină de care dispune gazonul
  • circulația aerului în stadion

În anul 2012, sub supervizarea S.T.R.I din Marea Britanie, firma Sports Fields s-a ocupat de întreținerea gazonului și de pregătirea suprafeței pentru Finala Uefa League, disputată pe National Arena, Bucuresti.

    Lucrări de întreținere necesare terenurilor naturale

    1

    TUNSUL GAZONULUI NATURAL

    Este una dintre cele mai importante lucrări de întreținere ce ajută la menținerea densității și a sănătății gazonului.Echipamentul utilizat pentru realizarea tunderii influențează în mod direct calitatea realizării acestei operațiuni. Din acest motiv echipa noastră deține o gamă variată de mașini de tuns profesionale.

    2

    AERAREA GAZONULUI NATURAL

    Are ca scop crearea unui mediu propice dezvoltării gazonului la nivel radicular si de decompactare a suprafeței de joc. Este o lucrare necesară atât pentru asigurarea unei dezvoltări optime a gazonului cât și pentru asigurarea unei suprafețe sigure pentru jucători.

    3

    SCARIFICAREA

    Cu trecerea timpului, în urma tunderilor repetate și a îmbătrânirii, la baza gazonului se formează un strat de materie organică moartă ce trebuie îndepărtată. În funcție de cantitatea de materie organică prezentă, se va stabili tipul de scarificator și nivelul de agresivitate cu care se va efectua lucrarea.Prezenta materiei organice moarte la nivelul gazonului are ca efect:• diminuarea vigorii și densității gazonului• formarea în timp a unui strat alunecos ce afectează calitatea practicării sporturilor• menținerea umidității ridicate , crescând riscul apariției bolilor

    4

    REALIZAREA FERTILIZĂRILOR

    Importantă pentru a oferii gazonului toate elementele nutritive de care are nevoie pentru o creștere și dezvoltare optima. Fertilizatorii pot fi sub formă granulară sau lichidă.

    5

    REALIZAREA TRATAMENTELOR FITOSANITARE

    Prin stabilirea unui plan bine pus la punct de tratamente fitosanitare corelat cu factorii de mediu, se poate preveni apariția bolilor. Acest lucru nu este garantat, depistarea primelor simptome ale îmbolnăvirii gazonului fiind esențiale pentru combatere.

    6

    APLICARE TOPDRESSING

    Se realizează prin împrăștierea unui strat de amestec de diverse componente în mod uniform pe toată suprafața terenului.Aduce beneficii precum:• Îmbunatățirea nivelului terenului• Oferă un plus de fermitate terenului• Stabilizează canalele create prin lucrări de aerare• Creează un mediu propice pentru răsărirea gazonului proaspăt însămânțat

    contact

    +40 728 330 574

    office@sportsfields.ro

    Str. Izbiceni no.84, Sector 1, Bucharest.

    Send a message

    1 + 10 =