Selectează o Pagină

întreținere terenuri sportive artificiale

Performanță și durabilitate

întreținere

În cazul gazonului sintetic, mentenanța acestuia se rezumă la păstrarea unei suprafețe curate, periate, uniforme, dezinfectate  și lipsite de impurități. Important este ca suprafața să fie periată în mod constant pentru ca fibrele sintetice să rămână în poziție verticală.

De asemenea, pentru a reduce denivelările ce pot apărea în timp, trebuie să se facă în mod regulat o redistribuire a granulelor de cauciuc, astfel încât suprafața terenului să fie tot timpul uniformă, prevenind  riscul accidentărilor. În funcție de intensitatea de uzură a unui teren ce este prevăzut cu gazon artificial,  trebuie stabilită frecvența realizării operațiunilor pe teren, astfel încât suprafața să rămână una optimă.

Lucrări de mentenanță esențiale

Pentru păstrarea terenului în condiții optime pe o perioadă îndelungată trebuie efectuate lucrări de mentenanță periodice.

1

PERIERE

Are ca scop păstrarea fibrelor de gazon artificial într-o poziție verticală și uniformizarea granulelor de cauciuc pe suprafața terenului. Nerealizarea acestui procedeu va duce la prăbușirea fibrelor în timp și la micșorarea calității de joc a terenului. Pentru o gamă variata de servicii am investit în achiziționarea mai multor modele profesionale.

2

ASPIRARE

Periodic este necesara aspirarea granulelor pentru îndepărtarea prafului și a impurităților ce se depun pe parcursul timpului. Este un proces important pentru păstrarea unei suprafețe curate. Ajută la păstrarea calității jocului și a vitezei de deplasare a mingii, având loc și o aerare a granulelor.

  3

  TRATAMENTE DE DEZINFECȚIE

  La nivelul fibrelor și a granulelor de cauciuc din cauza umidității se formează foarte multe bacterii ce reprezintă un pericol pentru sănătatea jucătorilor, fiind un risc ridicat de apariție a infecțiilor.

  4

  AERARE

  Gradul de utilizare fiind ridicat, compactarea terenului este inevitabilă. Un teren compactat duce la pierderea tracțiunii crampoanelor și la creșterea durității terenului, crescând riscul accidentărilor. Folosirea unei simple perii nu rezolvă această problemă, peria angrenând granulele doar într-un strat superficial.

  contact

  +40 728 330 574

  office@sportsfields.ro

  Str. Izbiceni no.84, Sector 1, Bucharest.

  Send a message

  9 + 14 =