Selectează o Pagină

Construcție terenuri sportive naturale

standarde înalte de calitate

Infrastructura Terenului

Rețeta succesului unui teren de sport cu gazon natural este realizarea unei infrastructuri corecte încă din stadiul de proiect. Terenul trebuie să ofere  atât în cadrul meciurilor oficiale, cât și a antrenamentelor:

  • funcționalitate
  • siguranță jucătorilor
  • aspect plăcut

Realizarea unui teren de calitate încă de la început, elimină posibilitatea apariției unor cheltuieli ulterioare.

Tratăm fiecare proiect cu seriozitate și ne asigurăm ca suprafețele să reziste provocărilor ulterioare de uzură.

Etapele construcției unui teren natural

Terenurile cu gazon natural  pot fi utilizate pentru o gamă variată de sporturi. Este suprafața cea mai apreciată și cea mai utilizată  pentru găzduirea meciurilor și competițiilor oficiale.

1

DECOPERTAREA TERENULUI

Eliminarea substratului existent pentru a fi înlocuit cu unul ce garantează o dezvoltare optimă a gazonului, dar și o drenare bună a apei.

2

CONSTRUCȚIA SISTEMULUI DE DRENAJ

Ajută la eliminarea surplusului de apă și la păstrarea unei umidități optime la nivelul substratului. O umiditate prea ridicată duce la creșterea riscului apariției bolilor și la compromiterea suprafeței.Lipsa sistemului de drenaj în anumite condiții meteorologice nefavorabile poate duce la:
  • suspendarea desfășurării evenimentelor sportive
  • imposibilitatea realizării anumitor lucrări din cauza umidității prea ridicate a substratului
  • compromiterea gazonului în anumite zone din cauza excesului de apa

3

CONSTRUCȚIA SISTEMULUI DE IRIGAȚIE

Realizarea unui sistem de irigație este un element esențial pentru garantarea reușitei terenului. Lipsa apei duce la incapacitatea gazonului de a-și desfășura procesul vegetativ în mod normal, creșterea fiind îngreunată , rezultând în final compromiterea suprafeței.Vara este momentul critic pentru gazon, temperaturile ridicate cauzând evaporarea apei și la crearea unui stres hidric. În această perioadă dacă gazonul nu beneficiază de cantitatea de apă necesară, se va compromite, fără posibilitatea de a mai putea fi recuperat.Folosirea celor mai de calitate și moderne echipamente duce la crearea unui sistem de irigație performant ce ușurează utilizarea acestuia, totul putând fi controlat și supravegheat prin intermediul dispozitivelor cu acces la internet.

4

CONSTRUCȚIA SISTEMULUI DE ÎNCĂLZIRE

Un element important pentru păstrarea gazonului în stare de vegetație și pe perioada anotimpului rece este prezența unui sistem de încălzire.Avem soluții atât pentru sisteme de încălzire electrice cât și pentru cele cu agent termic.Pentru creșterea eficienței sistemului, căldura generată poate fi conservată la nivelul gazonului cu ajutorul unei folii speciale de iarnă pentru gazon. Aceasta permite respirația gazonului și crearea unui mediu propice dezvoltării.

5

REALIZAREA SUBSTRATULUI ȘI NIVELAREA ACESTUIA

Un element important ce influențează în mod direct creșterea și dezvoltarea gazonului este substratul. Se folosește un amestec special, cu toate elementele necesare pentru ca gazonului să ii fie îndeplinite toate cerințele. În același timp, substratul trebuie să fie permeabil, permițând drenarea apei.După realizarea amestecului în mod uniform pe toată aria terenului, se va utiliza un greder cu laser pentru realizarea pantelor și obținerea unei suprafețe optime.

6

ÎNSĂMÂNȚAREA GAZONULUI /MONTAREA ROLELOR DE GAZON

Instalarea prin montarea rolelor de gazon

Această metodă este foarte rapidă, montarea realizându-se cu un echipament modern și profesionist, un teren de fotbal de dimensiuni standard putând fi renovat (eliminarea vechii suprafețe, nivelarea substratului, montarea gazonului) și gata de joc în aproximativ 7 zile.

Pentru ca reușita lucrării sa fie garantată, foarte importantă este calitatea gazonului ce urmează a fi montat, trebuind sa îndeplinească anumite criterii.

 

Instalarea gazonului prin însămânțare

Aceasta metoda este una de durată, terenul putând fi utilizat după aproximativ 2-3 luni de la însămânțare. În această perioadă, gazonul necesită o întreținere mult mai atentă , fiind într-o perioada în care prezintă o sensibilitate sporita și o serie mult mai ridicată de nevoi.

Costurile de înființare prin aceasta metodă sunt semnificativ mai mici fată de cea prin montarea  directă a rolelor de gazon.

TERENURI NATURALE ÎN STADIOANE ACOPERITE

 În cazul terenurilor ce se află în interiorul stadioanelor închise, un aspect important îl reprezintă lipsa luminii.  Pentru rezolvarea acestei probleme se poate utiliza o instalație de fotosinteză special concepută pentru acoperirea acestei nevoi a gazonului.

contact

+40 728 330 574

office@sportsfields.ro

Str. Izbiceni no.84, Sector 1, Bucharest.

Send a message

3 + 5 =